Meditatie voor jongeren 15-19

Cursus omgaan met stress

Voor jongeren van 15 – 19 jaar

Meditatie en mindfulness

Veel jongeren van 15-19 jaar ervaren druk of stress in hun leven. Het is een leeftijd waarop je je  meer los gaat maken van je gezin en op eigen benen wilt staan. In plaats van het gezin wordt acceptatie door een groep  met vrienden belangrijk. Het is zoeken hoe je je als individu kunt ontwikkelen in een groep. Wat doe je om erbij te horen, wanneer heb je het gevoel dat je je moet aanpassen en waar is de ruimte voor je eigenheid?  Het is soms lastig om grenzen aan te  geven.

Meer verantwoording nemen kan ook leiden tot een prestatiedruk, waarbij er soms faalangst ontstaat. De interne criticus kan te sterk worden;  het oefenen van een houding met meer mildheid en acceptatie kan tegenwicht bieden.

Tijdens de cursus is er uitleg over de reacties van ons ziel en lichaam op stress.  We doen vooral oefeningen om beter te leren omgaan met stress  die veroorzaakt wordt door prestatiedruk of groepsdruk. We doen ontspanningsoefeningen, meditaties, mindfulnessoefeningen en verschillende praktische oefeningen die je in het dagelijks leven kunt  toegepassen.

De cursus wordt verzorgd door Pauli van Engelen. Zij werkt als praktijkondersteuner GGz in de huisartsenpraktijk en geeft vanaf 2003 mindfulness en meditatietrainingen.

5 bijeenkomsten op vrijdagmiddag van 16.45 – 18.00 uur

Data: 16 februari, 23 februari, 9 maart, 16 maart, 23 maart

Locatie: Noorderhaven zz 32 Groningen

Kosten: 100 euro voor tieners buiten de praktijk en 50 euro voor tieners uit de praktijk