Retreat Andalusië, source in nature

Retreat in Andalusië

Voor de zevende keer organiseer ik een retreat, deze keer gaan we naar Andalusië.

The source in nature 3– 8 oktober 2018 

Nog slechts één kamer beschikbaar voor één of twee personen.

Leven vanuit onvoorwaardelijkheid

In ons en in de natuur vindt een voortdurende cyclus plaats van wachten, ontkiemen, tot bloei komen en versterven.  In de natuur vindt deze ontwikkeling plaats vanuit een diepe onvoorwaardelijkheid.

 

Aan de rand van het natuurpark Sierras de Tejeda bevindt zich  de Cortijo del Alcázare . Het zijn een aantal kleine huisjes aan de rand van het bos.  Hier is de retreat om de verbinding met je innerlijke natuur en de natuur om je heen te verdiepen of herstellen. Je kunt de natuur in jezelf ervaren en jezelf in de natuur gewaarworden. Dit doen we door meditaties in de natuur, rust in de natuur, bezoek genezende baden, oude grotten en een  bezoek kleine dorpjes, voor wie wil te voet over oude paden de bergen in.

Wij vinden het moeilijk om ons leven onvoorwaardelijk te accepteren, we stellen in onszelf voorwaarden aan hoe het leven zou moeten zijn en verzetten ons tegen de stroom van het leven. Dit doen we ook naar degenen die we ontmoeten in ons leven. Op de achtergrond leeft onvoorwaardelijkheid altijd in ons  tijdens deze retreat doen we veel meditaties  om contact te maken met  onvoorwaardelijkheid .  Verblijf in de natuur verdiept onze verbinding met deze processen en brengt ons dichter bij de bron waar al het leven onvoorwaardelijk uit voortkomt.

De dagtemperatuur is in die tijd van het jaar in Alcaucin ongeveer 23 graden met over het algemeen droog en stabiel weer.

Het programma zal  door Pauli van Engelen verzorgd worden.

Programma:

3 oktober Woensdagmiddag aankomst via Malaga (Alcoucin ligt op een uur rijden vanaf het vliegveld) gezamenlijk avondeten en avondprogramma met meditatie en natuurwandeling over het terrein, ervaren zonsondergang (19.00 uur)

4 oktober Donderdag: zonsopkomst 7.00 uur meditatie buiten. Daarna begint een stiltedag met meditaties en verblijf in de natuur. Meditaties om de onvoorwaardelijke stilte toe te laten.

Avond: na de maaltijd avondprogramma met meditatie en zonsondergang

5 oktober Vrijdag: 

Meditatie bij de dolmen van Antequerra, het is één van de grootste megalithen in Europa, (vergelijkbaar met Stonehenge).

Meditaties om de onvoorwaardelijkheid in het contact met de mensen om je heen toe te laten en het ervaren van onvoorwaardelijkheid in de lijn van de voorouders.

Avond zonsondergang en meditatie in de natuur

6 oktober Zaterdag: zonsopkomst meditatie buiten

Ochtend: naar de duizend jaar oude thermale baden van Alhama.

Meditaties om een onvoorwaardelijke houding naar je leven toe te laten.

Middag en avond: meditatie in de natuur

7 oktober Zondag: zonsopkomst meditatie buiten

Meditatie in de bergen of mediteren in een kathedraal.

8 oktober Maandag vliegreis naar Nederland vanuit Malaga.

Of langer verblijf  wie dat wil

 

IMG_3284

Overnachten:

In Cortijo del Alcázar  zijn alleen twee persoonskamers beschikbaar.

Eén persoonsverblijf is mogelijk, maar dan wordt de prijs 600 euro.

Data: 3-8 oktober 2018

IMG_3274

Kosten:

5 dagen retreat incl. maaltijden en overnachting. Vroege vogelkorting:  510 euro  bij boeking voor 1 maart 2018, 530 euro daarna  eenpersoonskamer 600 euro.

Excl.      Zelf boeken:

Vliegreis ong. 180 euro (alleen handbagage). Samen reizen is handig ivm autohuur. Vertrek op woensdag 3 oktober vanaf Rotterdam met Transavia (ong. 16.00 uur, retour 8 oktober vanaf Malaga (ong. 11.30 uur)

Autohuur ong. 70 euro(incl. brandstof en zonder eigen risico bij gebruik door meerdere personen), wij kunnen hierin bemiddelen.

Excl. drinken en eten op terrasjes

Twee dagen verlenging verblijf  is mogelijk zonder programma en voor eigen kosten (zonder maaltijden ong. 25 euro per dag).

In de buurt zijn prachtige natuurparken en bijzondere oude cultuurplaatsen en steden zoals het Alhambra in Granada, Cordoba en Sevilla te bezoeken.

Annuleren:

Sluit zelf een reisverzekering en annuleringsverzekering af. Annuleren is mogelijk tot 1 maart, bij annuleren na 1 maart zal 50% van de kosten betaald moeten worden en na 1 augustus zal het volledige bedrag in rekening worden gebracht (tenzij je zelf zorgt voor vervanging).

 

 

 

 

 

Meditatiedag bij de hunebedden

Op zaterdag 30 augustus kun je mee de sfeer van de hunebedden ervaren.

Mediteren in de natuur helpt om het gevoel van innerlijke vrede te versterken en de stress van het dagelijkse leven los te laten. We verbinden ons meer met onze eigen natuur en natuurlijkheid.

In Drente zijn de hunebedden van meer dan 5000 jaar oud, waar rituelen rondom leven en sterven plaats vonden. Tijdens het stevensproces wordt alles achtergelaten wat niet essentieel meer is en de pure essentie blijft over. Het kan waardevol zijn om dit proces gaan om het contact met je eigen essentie op te bouwen en van daaruit je leven vorm te geven. Wat is wezenlijk voor je

Het wordt een dag met meditatie.: Wat is wezenlijk voor je en hoe kun je dat vorm geven in je dagelijks leven.

Datum: 30 augustus van 10.00 – 16.30 uur

Plaats: vertrek vanaf de Noorderhaven 32

Kosten: 80 euro (incl. koffie thee en lunch)

Opgave: paulivanengelen@hetnet.nl    050-5735639

 

Deze dag kan tevens de eerste dag zijn van een cursus rouw en nieuw leven. Deze cursus zal plaats vinden op  4 en 5 oktober.(meer info volgt).

Een driedaagse reis naar de Veluwe

Natuur en meditatie

Als ik een groene tak draag in mijn hart
zal de zangvogel komen
(chinees gezegde)

Van 7-9 september organiseert Pauli van Engelen een driedaagse reis naar een boshuis op de Veluwe, temidden van reeën, vossen, vogels en wilde zwijnen. Drie dagen met veel rust en eenvoud, waarbij we ons dieper verbinden met onze eigen natuur en de natuur om ons. Bij zonsopgang en zonsondergang ervaren we dmv meditatie en wandelingen hoe het bos tot leven komt en weer tot rust.

We verblijven gezellig in en om een eenvouding boshuis zonder electriciteit met houtkachels in een uniek privébos op de Veluwe. Er is geen douche, alleen een campingdouche buiten. De dichtsbijzijnde buren wonen 2 km verder, tussen Ede en Otterlo. Je kunt een tent meenemen om in te slapen of als je wilt binnen overnachten. Hout hakken, koken en opruimen doen we gezamenlijk.

Max. 6 personen kunnen er mee.

De kosten zijn 300 euro (inc. maaltijden) We proberen met een aantalauto’s te rijden om benzinekosten te delen.

Data: 7-9 september 2013 van zaterdagochtend tot maandagavond

Verblijf in de Letterse Berg tussen Ede en Otterlo

Deze reis is ook geschikt voor mensen zonder ervaring in mediteren.

Aanmelden: Per mail naar paulivanengelen@hetnet.nl of 050-5735639

Na aanmelding ontvang je meer gegevens.

Meditatiewandelweekend in Duitsland

Pelgrimage naar Duitsland

Van 11-14 april organiseren Bart ten Berge en Pauli van Engelen een pelgrimage naar Duitsland

Het lege pad verwelkomt je

Thich Nhat Hanh

Dit voorjaar organiseren Bart ten Berge en Pauli van Engelen een vierdaagse reis naar het Teutoburgerwald in Duitsland.

Een reis voor rust, ontspanning en verdieping.

We mediteren bij oude inwijdingsplaatsen, daar waar het ervaren van prille natuur in de lente en de basis van het christendom samen komen.

We wandelen naar oude Germaanse en Keltische mysterieplaatsen in de natuur en ervaren een stiltewandeling door een oerbos. We zullen regelmatig in de bijzondere kerk van Bursfelde mediteren, die helemaal gebouwd is volgens de gulden snede. Verder maken we een dagtocht over het mooiste gedeelte van de Hermannsweg naar de Externsteine waar verschillende rituelen door de tijden heen hebben plaatsgevonden.

We hopen hiermee een feest van ervaring en verdieping aan te bieden.

De wandelingen zullen max. 5 km a 10 km zijn en we proberen zoveel mogelijk te wandelen naar plaatsen, waar in de buurt met de auto gereisd kan worden voor degenen die minder ver kunnen lopen.

Kosten: 525 euro incl. overnachtingen in een twee-persoonskamer met seperate bedden en incl. maaltijden (excl de reiskosten, drankjes, versnaperingen en lunch)

We proberen met een aantal auto’s te rijden en de benzinekosten 30 – 40 euro pp te delen.

Data: 11-14 april 2013 donderdag tot en met zondag

We verblijven in Landgasthaus zur Linde op basis van half pension. Het adres is Ahornallee 32 Fürstenhagen (bij Uslar).

Deze reis is ook geschikt voor mensen zonder ervaring in mediteren.