Training verlies en rouw voor professionals

Hoe begeleid je als therapeut mensen bij verlies? In deze 3-daagse Training Rouw en Verlies van ISSP leer je met ervaringsgerichte oefeningen en theorie je professionele vaardigheden te verdiepen en te verfijnen.
De ervaringsgerichte training ‘Verlies en Rouw voor professionals’ biedt handvatten aan mensen die in hun werk te maken krijgen met verlies en/of rouw.

Met behulp van praktijkgerichte oefeningen leer je om eigen levenservaringen meer te integreren. Aan de hand van de oefeningen en theorie leer je het natuurlijke proces van rouw- en verliesverwerking beter kennen.

De structuur die je in deze training krijgt aangereikt, helpt te begrijpen hoe we in en uit de pijn van verlies en rouw bewegen en waardoor dit mogelijk stagneert. Je leert bij jezelf en anderen knelpunten herkennen en hoe je hier op passende wijze mee om kunt gaan.

De training is onderdeel van het aanvullende professioneel traject van  ISSP en is tevens toegankelijk voor (a.s.) andere professionals die zich willen verdiepen in deze thematiek.

Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze training wanneer je (oud)cursist bent van de  opleiding Spirituele Psychologie of vanuit een andere achtergrond professioneel werkzaam bent als therapeut, coach of healer. 

 

3-daagse Training Verlies en Trauma ISSP 

Er is een afwisseling  en het ervaren van aandacht voor het ontwikkelen van therapeutische vaardigheden en je gevoelens van verlies:

  • Aan de hand van ervaringsgerichte oefeningen werk je aan het verdiepen van (het contact met) je eigen ervaringen.
  • We brengen aan de hand van ervaringen en theorie het natuurlijke proces van rouwverwerking in kaart.
  • De structuur die je in deze training krijgt aangereikt, helpt om te begrijpen hoe we in en uit de pijn van verlies bewegen en wat ons hierin belemmert.
  • Je leert knelpunten herkennen en je leert hoe je mensen hierin kunt begeleiden.

Praktische informatie

De 3-daagse Training Verlies en Trauma ISSP wordt verzorgd van 21-23 september 2019 in Groningen. Elke trainingsdag duurt van 10 tot 17 uur. De docenten zijn aanwezig vanaf 09.30 uur.

  • De kosten bedragen 450 euro; dit is inclusief lunch, koffie en thee. 
  • Meld je aan door een mail te sturen naar paulivanengelen@hetnet.nl
  • Je ontvangt vervolgens een email met informatie over hoe je je inschrijving kunt completeren.

De training wordt verzorgd door Anita Hellemons en Pauli van Engelen.  Je vindt meer informatie over de docenten op de ISSP website .