Archief

Meditatiedag

Event Start Date:
december 17, 2017
Event End Date:
december 17, 2017
Event Venue:
Noorderhaven 32 Groningen

When life comes at you out of darkness

Een meditatiedag in de adventstijd om je  te openen voor wat de oneindige mogelijkheden om je leven vorm te geven.

Ieder moment licht het leven op uit de duisternis en keert weer terug in het donker. Door dieper te luisteren kunnen we ons beter afstemmen op ons leven en volgen waar we naar toe geleid worden.

Kosten 80 euro incl. koffie, thee, lunch en versnaperingen                                                                       Tijd: 10.00 (koffie klaar vanaf 9.45) – 16.45 uur

 

Retreat Portugal

Event Start Date:
Event End Date:
Event Venue:
Portugal

Source in nature 5-10 oktober 2017

Over leven en sterven

Gedenk te sterven en leef vanuit wat wezenlijk is en betekenis voor je heeft.
We weten dat ons leven een begin en een einde heeft, we hebben onze dood en ons leven niet onder controle. Niet de dood ontkennen, maar accepteren is onderdeel van ons leven. In deze retreat doen we veel meditaties met dit thema in de natuur. We verblijven langere tijd in de natuur, het wezenlijke wordt ervaarbaar duidelijk en gevuld met nieuwe kiemen van leven kunnen we het leven in.

In 2017gaan we weer naar de Serra da Estrela (het sterrengebergte). Hier bevindt zich de Quinta Sante Antonio te midden van een oude olijvenboomgaard.
Het is mogelijk om de verbinding met je innerlijke natuur en de natuur om je heen te verdiepen of herstellen.

We doen meditaties in de natuur of in de kapel op het terrein en we hebben een solo in de natuur. Wie te voet wil kan over oude Romeinse paden de bergen in.
Meer informatie:

http://www.meditatie-en-innerlijke-groei.nl/cursussen/portugal-the-source-in-nature/

Verlies en rouw training professionals

Event Start Date:
Event End Date:
Event Venue:
biotoop Haren

TRAINING VERLIES & ROUW

Training voor professionals 11=13 maart
De ervaringsgerichte training ‘Verlies en Rouw voor professionals’ biedt handvatten aan mensen die in hun werk te maken krijgen met verlies en/of rouw.Met behulp van praktijkgerichte oefeningen leer je om eigen levenservaringen meer te integreren. Aan de hand van de oefeningen en theorie leer je het natuurlijke proces van rouw- en verliesverwerking beter kennen.De structuur die je in deze training krijgt aangereikt, helpt te begrijpen hoe we in en uit de pijn van verlies en rouw bewegen en waardoor dit mogelijk stagneert. Je leert bij jezelf en anderen knelpunten herkennen en hoe je hier op passende wijze mee om kunt gaan.De training is onderdeel van het aanvullende professioneel traject van ISSP en is tevens toegankelijk voor (a.s.) andere professionals die zich willen verdiepen in deze thematie.Meer inromatie: http://www.meditatie-en-innerlijke-groei.nl/cursussen/wat-is-meditatie/

Stillness, meditatiedag zondag 18 december

Event Start Date:
december 18, 2016
Event End Date:
december 18, 2016
Event Venue:
Noorderhaven 32 Groningen

Stillness reveals the secrets of eternity

Lao Tze

Stillness is een bron waar we door oefening contact mee kunnen maken. Contact met deze bron brengt meer innerlijke rust en vrede.  Tijdens deze dag  doen we meditaties die leiden naar verbinding met eeuwigheid waardoor het helderder wordt wat echt belangrijk is in je leven.

Datum: zondag 18 december 2017

Tijd: 10.00 – 17.00 uur

Plaats: Noorderhaven zz 32 Groningen

Kosten: 80 euro incl. lunch koffie en thee

Opgave: via de contactpagina van deze website of per mail: paulivanengelen@hetnet.nl

Introductie meditatie en spirituele psychologie

Event Start Date:
april 15, 2016
Event End Date:
april 16, 2016
Event Venue:
Noorderhaven 32 Groningen

Het thema is een weg naar vrijheid. Het samenbrengen van vitaliteit en spiritualiteit in je leven. De meditaties en oefeningen ondersteunen een proces van transformatie. Er is uitleg over de bouw van ons energiesysteem.

Vrijdagavond 15 april van 19.45 – 22.15 uur

Zaterdag 16 april 10.00 (9.45 uur) – 16.45 uur

Kosten: 110 euro

Meer informatie:

Meditatie en spirituele psychologie

Event Start Date:
februari 12, 2016
Event End Date:
februari 17, 2016
Event Venue:
Noorderhaven 32 Groningen

Het thema is transformatie, het samenbrengen van vitaliteit en spiritualiteit in je leven. Een weg naar vrijheid door transformatie van emotionele verwikkelingen.

In Groningen start de opleiding op vrijdagavond 12 februari (19.45 – 22.15 uur), zaterdag en zondag 13 en 14 februari en woensdagavond 17 februari. Kosten 225 euro.                             Lees verder Meditatie en spirituele psychologie

Mindfulness voor jongeren

Event Start Date:
maart 8, 2016
Event End Date:
april 5, 2016
Event Venue:
Noorderhaven 32

Life Art

Mindfulness en persoonlijke ontwikkeling voor jongeren van 20-28 jaar

Iedereen komt op zijn eigen manier in aanraking met  angst voor afwijzing, grenzen stellen, perfectionisme, eenzaamheid, intimiteit enz.

Wat zijn eigenlijk gedachten, gevoelens en emoties bij deze thema’s en hoe ga je hier mee om? Wat vind je lastig om mee om te gaan?

Lees verder Mindfulness voor jongeren

Nature is calling 3 september Meditatie in de natuur

Event Start Date:
mei 21, 2016
Event End Date:
september 3, 2016
Event Venue:
9.30 - 17.00

facebook

Op  3 september mediteren we in de natuur. Tijdens deze bijzondere dagen ervaren we  de schoonheid van de natuur,  ons lichaam en onze zintuigen openen zich meer. Door langer in de natuur te zijn worden we opener en kun je ervaren dat onze essentie verbonden is met dezelfde bron als de alomvattende natuur om ons heen.

Je kunt je vriend, vriendin, partner of kind meenemen. (Voor kinderen is er een extra begeleider mee.)

De kosten zijn 50 euro (incl. lunch en een partner, vriend of kind die kan gratis mee)

Opgeven kan via de contactpagina van de website of via paulivanengelen@hetnet.nl

Ontspanning en stillness

Als we in de natuur verblijven, beginnen we ons te ontspannen en onze innerlijke dialoog komt langzaam tot rust. De oordelen in die innerlijke dialoog kunnen emotioneel en intens zijn, ze komen voort uit lastige situaties in het dagelijks leven. Door de rust en vrede van de natuur maken wij ons los van die last, we gaan ontspannen en ons lichaam en zintuigen openen zich meer. Onze aandacht verschuift van denken naar ervaren, van het hoofd naar het hart. Door het ervaren van de schoonheid en grootsheid van de natuur ontstaat er ruimte, een opening in ons. Als we de stilte van de natuur kunnen toelaten, dan wordt stillness gewekt en voelen wij ons meer verbonden met onszelf en de wereld om ons heen. Het is waardevol om aandacht te geven aan de innerlijke stilte, die naar voren komt.

Diepere eenheid ervaren met verbinding en afgescheiden zijn

Wanneer wij tijd doorbrengen in de natuur, kunnen wij ervaren dat wij met de natuur een diepere eenheid vormen. Onze essentie is in wezen verbonden met dezelfde bron als de alomvattende natuur om ons heen.

De grens tussen ons en onze omgeving wordt doorlaatbaar. Er verschuift iets, wij ervaren dat wij dieper verbonden zijn. Wij worden ons ervan bewust dat er een diepere verbinding ontstaat, die wij gewoonlijk niet voelen. De relatie met de natuur kent piekervaringen, waarin wij ons opgenomen voelen  in een alomvattende eenheid. Wij ontdekken dat wij niet alleen zijn, er bestaat verbinding die betekenisvol is en wij kunnen dat verwelkomen.

shutterstock_73007356

Hoe meer tijd iemand in de natuur doorbrengt, des te meer verbinding men ervaart  en er ontstaat meer betrokkenheid voor  de natuur. Dit gevoel van verbondenheid met de natuur verbetert ons humeur, wij worden ook authentieker en menselijker en vrijgeviger naar anderen. De concentratie en het vermogen om op een levensvraag te reflecteren verbetert, alleen al door een kwartier in de natuur te wandelen. Een levensprobleem kan van alles zijn: van tijd vinden voor een studie tot een ruzie met een vriendschap of familielid. Als medewerkers van een bedrijf tijd in de natuur doorbrengen, dan maakt men keuzes voor de bedrijfsvoering die ook de natuur ten goede komen.

Eigen natuurlijkheid

Door langer in de natuur te zijn kun je ervaren dat de natuur buiten ons is verbonden met de natuurlijkheid in onszelf. De natuur buiten ons is onvoorwaardelijk aanwezig en draagt vanzelfsprekend ons bestaan. Wij zijn zelf niet altijd zo onvoorwaardelijk naar onze eigen natuurlijkheid en die van mensen om ons heen. Wij komen gemakkelijk in conflict met onze behoeften en emoties en die van anderen.

Vitaliteit

De verbinding met de natuur heeft een relatie met vitaliteit. Vitaliteit wordt omschreven als lichamelijke en mentale energie. Als wij ons vitaal voelen, dan nemen positieve gevoelens  toe. Door in de natuur te verblijven neemt de innerlijke vervulling toe,  in persoonlijke groei, in behoefte aan intimiteit en samenzijn. Er is een minder grote behoefte aan vervulling van behoeftes door de buitenwereld (geld, luxe,beroemd zijn). Het gevoel van welbevinden neemt toe en er ontstaat minder ziekte .

Lees meer over een meditatiedag in de natuur op  3 september.

Het tere licht

Event Start Date:
december 20, 2015
Event End Date:
december 20, 2015
Event Venue:
Noorderhaven 32 Groningen
De wereld wordt steeds donkerder en op deze dag begint het licht weer te groeien. Dit eerste tere licht wordt wakker in ons.
We doen meditaties om het tere en kwetsbare in onszelf en de wereld te eren.
Tijd: 10.00 – 16.30 uur
Kosten: 75 euro
Aanmelden via de contactpagina