Archief

Verlies en rouw training professionals

Event Start Date:
Event End Date:
Event Venue:
biotoop Haren

TRAINING VERLIES & ROUW

Training voor professionals 11=13 maart
De ervaringsgerichte training ‘Verlies en Rouw voor professionals’ biedt handvatten aan mensen die in hun werk te maken krijgen met verlies en/of rouw.Met behulp van praktijkgerichte oefeningen leer je om eigen levenservaringen meer te integreren. Aan de hand van de oefeningen en theorie leer je het natuurlijke proces van rouw- en verliesverwerking beter kennen.De structuur die je in deze training krijgt aangereikt, helpt te begrijpen hoe we in en uit de pijn van verlies en rouw bewegen en waardoor dit mogelijk stagneert. Je leert bij jezelf en anderen knelpunten herkennen en hoe je hier op passende wijze mee om kunt gaan.De training is onderdeel van het aanvullende professioneel traject van ISSP en is tevens toegankelijk voor (a.s.) andere professionals die zich willen verdiepen in deze thematie.Meer inromatie: http://www.meditatie-en-innerlijke-groei.nl/cursussen/wat-is-meditatie/

Stillness, meditatiedag zondag 18 december

Event Start Date:
december 18, 2016
Event End Date:
december 18, 2016
Event Venue:
Noorderhaven 32 Groningen

Stillness reveals the secrets of eternity

Lao Tze

Stillness is een bron waar we door oefening contact mee kunnen maken. Contact met deze bron brengt meer innerlijke rust en vrede.  Tijdens deze dag  doen we meditaties die leiden naar verbinding met eeuwigheid waardoor het helderder wordt wat echt belangrijk is in je leven.

Datum: zondag 18 december 2017

Tijd: 10.00 – 17.00 uur

Plaats: Noorderhaven zz 32 Groningen

Kosten: 80 euro incl. lunch koffie en thee

Opgave: via de contactpagina van deze website of per mail: paulivanengelen@hetnet.nl

Introductie meditatie en spirituele psychologie

Event Start Date:
april 15, 2016
Event End Date:
april 16, 2016
Event Venue:
Noorderhaven 32 Groningen

Het thema is een weg naar vrijheid. Het samenbrengen van vitaliteit en spiritualiteit in je leven. De meditaties en oefeningen ondersteunen een proces van transformatie. Er is uitleg over de bouw van ons energiesysteem.

Vrijdagavond 15 april van 19.45 – 22.15 uur

Zaterdag 16 april 10.00 (9.45 uur) – 16.45 uur

Kosten: 110 euro

Meer informatie:

Meditatie en spirituele psychologie

Event Start Date:
februari 12, 2016
Event End Date:
februari 17, 2016
Event Venue:
Noorderhaven 32 Groningen

Het thema is transformatie, het samenbrengen van vitaliteit en spiritualiteit in je leven. Een weg naar vrijheid door transformatie van emotionele verwikkelingen.

In Groningen start de opleiding op vrijdagavond 12 februari (19.45 – 22.15 uur), zaterdag en zondag 13 en 14 februari en woensdagavond 17 februari. Kosten 225 euro.                             Lees verder Meditatie en spirituele psychologie

Mindfulness voor jongeren

Event Start Date:
maart 8, 2016
Event End Date:
april 5, 2016
Event Venue:
Noorderhaven 32

Life Art

Mindfulness en persoonlijke ontwikkeling voor jongeren van 20-28 jaar

Iedereen komt op zijn eigen manier in aanraking met  angst voor afwijzing, grenzen stellen, perfectionisme, eenzaamheid, intimiteit enz.

Wat zijn eigenlijk gedachten, gevoelens en emoties bij deze thema’s en hoe ga je hier mee om? Wat vind je lastig om mee om te gaan?

Lees verder Mindfulness voor jongeren

Nature is calling 3 september Meditatie in de natuur

Event Start Date:
mei 21, 2016
Event End Date:
september 3, 2016
Event Venue:
9.30 - 17.00

facebook

Op  3 september mediteren we in de natuur. Tijdens deze bijzondere dagen ervaren we  de schoonheid van de natuur,  ons lichaam en onze zintuigen openen zich meer. Door langer in de natuur te zijn worden we opener en kun je ervaren dat onze essentie verbonden is met dezelfde bron als de alomvattende natuur om ons heen.

Je kunt je vriend, vriendin, partner of kind meenemen. (Voor kinderen is er een extra begeleider mee.)

De kosten zijn 50 euro (incl. lunch en een partner, vriend of kind die kan gratis mee)

Opgeven kan via de contactpagina van de website of via paulivanengelen@hetnet.nl

Ontspanning en stillness

Als we in de natuur verblijven, beginnen we ons te ontspannen en onze innerlijke dialoog komt langzaam tot rust. De oordelen in die innerlijke dialoog kunnen emotioneel en intens zijn, ze komen voort uit lastige situaties in het dagelijks leven. Door de rust en vrede van de natuur maken wij ons los van die last, we gaan ontspannen en ons lichaam en zintuigen openen zich meer. Onze aandacht verschuift van denken naar ervaren, van het hoofd naar het hart. Door het ervaren van de schoonheid en grootsheid van de natuur ontstaat er ruimte, een opening in ons. Als we de stilte van de natuur kunnen toelaten, dan wordt stillness gewekt en voelen wij ons meer verbonden met onszelf en de wereld om ons heen. Het is waardevol om aandacht te geven aan de innerlijke stilte, die naar voren komt.

Diepere eenheid ervaren met verbinding en afgescheiden zijn

Wanneer wij tijd doorbrengen in de natuur, kunnen wij ervaren dat wij met de natuur een diepere eenheid vormen. Onze essentie is in wezen verbonden met dezelfde bron als de alomvattende natuur om ons heen.

De grens tussen ons en onze omgeving wordt doorlaatbaar. Er verschuift iets, wij ervaren dat wij dieper verbonden zijn. Wij worden ons ervan bewust dat er een diepere verbinding ontstaat, die wij gewoonlijk niet voelen. De relatie met de natuur kent piekervaringen, waarin wij ons opgenomen voelen  in een alomvattende eenheid. Wij ontdekken dat wij niet alleen zijn, er bestaat verbinding die betekenisvol is en wij kunnen dat verwelkomen.

shutterstock_73007356

Hoe meer tijd iemand in de natuur doorbrengt, des te meer verbinding men ervaart  en er ontstaat meer betrokkenheid voor  de natuur. Dit gevoel van verbondenheid met de natuur verbetert ons humeur, wij worden ook authentieker en menselijker en vrijgeviger naar anderen. De concentratie en het vermogen om op een levensvraag te reflecteren verbetert, alleen al door een kwartier in de natuur te wandelen. Een levensprobleem kan van alles zijn: van tijd vinden voor een studie tot een ruzie met een vriendschap of familielid. Als medewerkers van een bedrijf tijd in de natuur doorbrengen, dan maakt men keuzes voor de bedrijfsvoering die ook de natuur ten goede komen.

Eigen natuurlijkheid

Door langer in de natuur te zijn kun je ervaren dat de natuur buiten ons is verbonden met de natuurlijkheid in onszelf. De natuur buiten ons is onvoorwaardelijk aanwezig en draagt vanzelfsprekend ons bestaan. Wij zijn zelf niet altijd zo onvoorwaardelijk naar onze eigen natuurlijkheid en die van mensen om ons heen. Wij komen gemakkelijk in conflict met onze behoeften en emoties en die van anderen.

Vitaliteit

De verbinding met de natuur heeft een relatie met vitaliteit. Vitaliteit wordt omschreven als lichamelijke en mentale energie. Als wij ons vitaal voelen, dan nemen positieve gevoelens  toe. Door in de natuur te verblijven neemt de innerlijke vervulling toe,  in persoonlijke groei, in behoefte aan intimiteit en samenzijn. Er is een minder grote behoefte aan vervulling van behoeftes door de buitenwereld (geld, luxe,beroemd zijn). Het gevoel van welbevinden neemt toe en er ontstaat minder ziekte .

Lees meer over een meditatiedag in de natuur op  3 september.

Het tere licht

Event Start Date:
december 20, 2015
Event End Date:
december 20, 2015
Event Venue:
Noorderhaven 32 Groningen
De wereld wordt steeds donkerder en op deze dag begint het licht weer te groeien. Dit eerste tere licht wordt wakker in ons.
We doen meditaties om het tere en kwetsbare in onszelf en de wereld te eren.
Tijd: 10.00 – 16.30 uur
Kosten: 75 euro
Aanmelden via de contactpagina

 

 

Scholing voor zorgprofessionals: Sterven is een weg naar bevrijding

Event Start Date:
november 4, 2015
Event End Date:
november 4, 2015
Event Venue:
Scholing Dichtbij Rouaanstraat Groningen

Thema: Het sterven op aarde is een weg naar bevrijding.

Opgave via: http://scholingdichtbij.nl/ai1ec_event/sterven-wat-betekent-dat-voor-jou/?instance_id=1045

Wij zijn allemaal met elkaar verbonden. Degenen die aanwezig zijn bij een sterfproces, sterven een beetje mee, ook de zorgprofessional. Tijdens het sterven blijft uiteindelijk over wat essentieel is. Wat kom je tegen van jezelf in het sterfproces van jezelf en van anderen?

Uitleg over verschillende krachten en fasen tijdens het sterven en de spirituele aspecten van het sterfproces.

Oefeningen en meditatie om je dieper te verbinden met je eigen sterven en leven.

OVER DE TRAINER
Deze dag wordt gegeven door Pauli van Engelen.
Paulie is al 30 jaar werkzaam als verpleegkundige in de complementaire zorg en geeft ruim tien jaar een opleiding spirituele psychologie tot therapeut en coach. Tevens begeleid zij zorgorganisaties op weg naar een invulling geven aan  positieve gezondheid.
Website: www.meditatie-en-innerlijke-groei.nl &  www.positievegezondheid.com

Accreditatie voor deze cursus word aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V

Nieuwe leergang Meditatie

Event Start Date:
oktober 2, 2015
Event End Date:
oktober 5, 2015
Event Venue:
Noorderhaven 32 Groningen

Nieuwe meditatieleergang
Transformatie.
Vrijheid is altijd in ons aanwezig, maar soms kunnen we er geen contact mee maken, omdat we verstrikt raken in emotionele verwikkelingen. We willen dan graag controle krijgen over de situatie en raken er soms steeds verder in verstrikt. Tijdens deze cursus doen we meditaties en oefeningen gericht op contact maken met meer vrijheid en transformatie van emoties.
Op vrijdagavond 2 oktober, zaterdag en zondag 3 en 4 oktober en maandagavond 5 oktober is er een cursusweekend met het thema transformatie.
Dit weekend is de eerste leergang van de opleiding spirituele psychologie, maar kan ook vrijblijvend gevolgd worden.
Kosten: 210 euro (incl. lunch, koffie en thee
Plaats: Noorderhaven 32 Groningen
Data: vrijdagavond 2 oktober, zaterdag en zondag 3 en 4 oktober, maandagavond 5 oktober.
Opgave en info: Paulivanengelen@hetnet.nl 050-5735639

Data voor een meditatieweekend in  Nijmegen volgen binnenkort.