Nature is calling 3 september Meditatie in de natuur

Event Start Date:
mei 21, 2016
Event End Date:
september 3, 2016
Event Venue:
9.30 - 17.00

facebook

Op  3 september mediteren we in de natuur. Tijdens deze bijzondere dagen ervaren we  de schoonheid van de natuur,  ons lichaam en onze zintuigen openen zich meer. Door langer in de natuur te zijn worden we opener en kun je ervaren dat onze essentie verbonden is met dezelfde bron als de alomvattende natuur om ons heen.

Je kunt je vriend, vriendin, partner of kind meenemen. (Voor kinderen is er een extra begeleider mee.)

De kosten zijn 50 euro (incl. lunch en een partner, vriend of kind die kan gratis mee)

Opgeven kan via de contactpagina van de website of via paulivanengelen@hetnet.nl

Ontspanning en stillness

Als we in de natuur verblijven, beginnen we ons te ontspannen en onze innerlijke dialoog komt langzaam tot rust. De oordelen in die innerlijke dialoog kunnen emotioneel en intens zijn, ze komen voort uit lastige situaties in het dagelijks leven. Door de rust en vrede van de natuur maken wij ons los van die last, we gaan ontspannen en ons lichaam en zintuigen openen zich meer. Onze aandacht verschuift van denken naar ervaren, van het hoofd naar het hart. Door het ervaren van de schoonheid en grootsheid van de natuur ontstaat er ruimte, een opening in ons. Als we de stilte van de natuur kunnen toelaten, dan wordt stillness gewekt en voelen wij ons meer verbonden met onszelf en de wereld om ons heen. Het is waardevol om aandacht te geven aan de innerlijke stilte, die naar voren komt.

Diepere eenheid ervaren met verbinding en afgescheiden zijn

Wanneer wij tijd doorbrengen in de natuur, kunnen wij ervaren dat wij met de natuur een diepere eenheid vormen. Onze essentie is in wezen verbonden met dezelfde bron als de alomvattende natuur om ons heen.

De grens tussen ons en onze omgeving wordt doorlaatbaar. Er verschuift iets, wij ervaren dat wij dieper verbonden zijn. Wij worden ons ervan bewust dat er een diepere verbinding ontstaat, die wij gewoonlijk niet voelen. De relatie met de natuur kent piekervaringen, waarin wij ons opgenomen voelen  in een alomvattende eenheid. Wij ontdekken dat wij niet alleen zijn, er bestaat verbinding die betekenisvol is en wij kunnen dat verwelkomen.

shutterstock_73007356

Hoe meer tijd iemand in de natuur doorbrengt, des te meer verbinding men ervaart  en er ontstaat meer betrokkenheid voor  de natuur. Dit gevoel van verbondenheid met de natuur verbetert ons humeur, wij worden ook authentieker en menselijker en vrijgeviger naar anderen. De concentratie en het vermogen om op een levensvraag te reflecteren verbetert, alleen al door een kwartier in de natuur te wandelen. Een levensprobleem kan van alles zijn: van tijd vinden voor een studie tot een ruzie met een vriendschap of familielid. Als medewerkers van een bedrijf tijd in de natuur doorbrengen, dan maakt men keuzes voor de bedrijfsvoering die ook de natuur ten goede komen.

Eigen natuurlijkheid

Door langer in de natuur te zijn kun je ervaren dat de natuur buiten ons is verbonden met de natuurlijkheid in onszelf. De natuur buiten ons is onvoorwaardelijk aanwezig en draagt vanzelfsprekend ons bestaan. Wij zijn zelf niet altijd zo onvoorwaardelijk naar onze eigen natuurlijkheid en die van mensen om ons heen. Wij komen gemakkelijk in conflict met onze behoeften en emoties en die van anderen.

Vitaliteit

De verbinding met de natuur heeft een relatie met vitaliteit. Vitaliteit wordt omschreven als lichamelijke en mentale energie. Als wij ons vitaal voelen, dan nemen positieve gevoelens  toe. Door in de natuur te verblijven neemt de innerlijke vervulling toe,  in persoonlijke groei, in behoefte aan intimiteit en samenzijn. Er is een minder grote behoefte aan vervulling van behoeftes door de buitenwereld (geld, luxe,beroemd zijn). Het gevoel van welbevinden neemt toe en er ontstaat minder ziekte .

Lees meer over een meditatiedag in de natuur op  3 september.