Training voor jongeren van 14-17 jaar

Event Start Date:
december 23, 2018
Event End Date:
april 1, 2019
Event Venue:
Noorderhaven 32 Groningen

Hier sta ik

Deze training is voor jongeren die meer inzicht willen krijgen in hun gedrag en willen leren hoe ze met stress en hun gevoelens en emoties om kunnen gaan.

Veel jongeren van 14-17 jaar ervaren druk of stress in hun leven. Het is een leeftijd waarop je je  meer los gaat maken van je gezin en op eigen benen wilt staan. In plaats van het gezin wordt acceptatie door een groep  met vrienden belangrijk. Het is zoeken hoe je je als individu kunt ontwikkelen in een groep. Wat doe je om erbij te horen, wanneer heb je het gevoel dat je je moet aanpassen en waar is de ruimte voor je eigenheid?  Het is soms lastig om grenzen aan te  geven. Meer verantwoording nemen kan ook leiden tot een prestatiedruk, waarbij er soms faalangst ontstaat. Je kunt jezelf voortdurend gaan bekritiseren;  het oefenen van een houding met meer acceptatie kan tegenwicht bieden.

Tijdens de cursus is er uitleg over de reacties op stress.  We doen praktische en kunstzinnige oefeningen om beter te leren omgaan met stress  die veroorzaakt wordt door prestatiedruk of groepsdruk. We doen ontspanningsoefeningen, kunstzinnige oefeningen, mindfulnessoefeningen en verschillende praktische oefeningen die je in het dagelijks leven kunt  toegepassen. We werken in een vriendelijke sfeer met deze thema’s. Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen.

Begeleiding vanuit praktijk de Toverlantaarn door Birgit Fonville (integratief kinder en jongerentherapeut en kunstzinnig therapeut)en Pauli van Engelen (poh-ggz en meditatiedocente)

Kosten: vergoeding na verwijzing van huisarts of indicatie via wij-team

Data en tijd: 6 maandagmiddagen 25-2, 4-3, 11-3, 18-3, 25-3 en 1-4 van 16.30 – 18.00 uur

Plaats: Noorderhaven zz 32 Groningen