Meditatie en spirituele psychologie

Inspiratie vinden

The movements of the universe are reflecting in our existence.

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen en het is mogelijk om therapeutisch/energetisch te leren werken. Meditatie, spirituele psychologie en het werken met energie staan hierbij centraal.

Na dit weekend is het mogelijk om mee te doen met een langer traject, daarover lees je meer onderaan deze pagina.

Tijdens deze cursus doen we meditaties om onze sensitiviteit te onderzoeken en te balanceren. En leer je meer over de opbouw van ons energiesysteem
Tijden: vrijdagavond 26 april 2019 en maandagavond 29 april 2019: 19.45 – 22.15 uur
Zaterdag en zondag 27 en 28 april 10.00 – 17.00 uur

Kosten 245 euro. Je kunt je voor dit weekend inschrijven via de contactpagina of per mail naar paulivanengelen@hetnet.nl.

   Ijslandse_papaver_8941                                            

 Vormgeven aan je leven

Gedurende deze trainingen leer je om meer vanuit je kwaliteiten en je essentie vorm te geven aan je leven. Via meditatie krijg je meer helderheid wat wezenlijk is voor je en wat niet: je raakt dieper verbonden met jezelf en leert om je bewustzijn te verdiepen of vergroten. Zo wordt duidelijker hoe je in een situatie wilt reageren, welk gedrag beter bij je past en welke richting je aan je leven wilt geven. Dit is de integratie van je spirituele vermogens in het dagelijks leven.

Als je de neiging hebt om je te laten leiden door indrukken van je omgeving, dan kan deze cursus helpen om houvast in jezelf te vinden. Indrukken en emoties van anderen kunnen te veel binnen komen als je niet goed op jezelf afgestemd bent. Je raakt je innerlijke rust kwijt en kunt geen goed onderscheid maken tussen je eigen emoties en die van een ander. Het is een kunst om je leven zo vorm te geven, dat het in overeenstemming is met je eigen mogelijkheden en wensen, dit geeft meer vervulling.

10403441_1483986805166840_5402418644418454195_n

Intensiever beleven

Een eerste stadium van meditatie is concentratie. Deze concentratie verdiept zich geleidelijk en kan over gaan in meditatie. Meditatie is een bepaalde staat van bewustzijn, waarin je dieper verbonden bent met jezelf en de wereld. Als je een dieper contact met jezelf gaat maken, ontstaat bovendien een verdieping van je zielenleven. Zo beleef je aspecten van jezelf op een intensere manier, zowel je emoties alsook je spirituele ervaringen. Dit kunnen zowel gevoelens zijn waar je moeite mee hebt, als prettige ervaringen. Naast het werken aan je persoonlijke ontwikkeling kun je ook leren werken met energie. In de lessen is er bovendien ruimte voor ieder’s religieuze of spirituele achtergrond en denkwijze.

Ik ben verbonden met de internationale school voor spirituele psychologie. Meer informatie kun je hier vinden: http://isspnl.inner-growth.org/?page_id=989

ISSP-brochure-2016-rc

Professionele-Traject-Examenreglement-mei 2018

Gedragscode-Klachtenreglement-nov. 2018

Je kunt  één of enkele leergangen volgen of besluiten om verder te gaan en de opleiding verder te volgen. De ‘leergangen meditatie en spirituele psychologie’ vormen een meerjarige opleiding in samenwerking met International School of Spiritual Psychology. ISSP is een stichting en is door het CRKBO erkend is als instelling. 

Na afronding van de opleiding kun je werken als therapeut en je kunt aansluiten bij een beroepsvereniging, zodat je behandelingen door een aantal zorgverzekeraars vergoed worden.   Elke beroepsvereniging heeft zijn eigen toelatingseisen die regelmatig veranderen, neem hiervoor zelf contact op met de organisatie van je keuze en ga na of deze of een andere beroepsvereniging bij je past.