Sacred passage Portugal, retreat voor jongeren

 

2 – 7 oktober 2016

Retreat voor jongeren (tot 30 jaar)

We verblijven op de quinta Sante Antonio met  en brengen een nacht door hoog  in de bergen en daarna volgt een tweedaagse nature solo op de quinta.

De stress van het dagelijks leven blokkeert soms de verbinding met ons zelf en onze omgeving.  Door het ervaren van de schoonheid van de natuur ontstaat er een opening, ons lichaam en zintuigen openen zich meer. Door langer in de natuur te zijn kun je ervaren dat onze essentie verbonden is met dezelfde bron als de alomvattende natuur om ons heen.

Op de flanken van de Serra da Estrela (het sterrengebergte) bevindt zich de Quinto Sante Antonio te midden van een oude olijvenboomgaard. Hier organiseer ik een retreat om de verbinding met je innerlijke natuur en de natuur om je heen te verdiepen en herstellen. Kun je de natuur in jezelf ervaren en jezelf in de natuur gewaarworden. Dit doen we door meditaties in de natuur, rust in de natuur en  door over oude Romeinse paden de bergen in te gaan.

Boom in de war (3)

 

Interbeing we zijn verbonden en tegelijk afgescheiden.  Er is een netwerk waarin we allemaal met elkaar en de natuur om ons heen verbonden zijn. Dit netwerk loopt door de verbinding die we in onszelf hebben aangelegd. Maar interbeing loopt ook door de afgescheidenheid die we ervaren.

Kosten: 275 euro (excl vliegreis en vervoer naar de quinta) Je zorgt zelf voor kampeerspullen. Meer informatie over benodigdheden tijdens de solo volgt. Voor maaltijden wordt gezorgd (behalve tijdens de solo).
Programma:

Dag 1 Aankomst en verkenning, meditatie en  tenten opzetten.

Dag 2 Ochtendmeditatie en vertrek naar de bergen, sacred passage en overnachting in de serra de estrela

IMG_3321  IMG_3326

 

Dag 3 Wandeling terug naar het dorp, Meditatie in de natuur

Dag 4 Voorbereiding  op de quinta zoek je een geschikte plek voor een tweedaagse solo met vasten vanaf 10.00 uur solo.

Dag 5 Om 17.00 uur einde van de solo, voorbereiden op de wereld.

Dag 6 Vertrek

IMG_3330