uitwendige therapie

Uitwendige therapie

Met de uitwendige therapieën wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd door bijvoorbeeld een plantaardige olie via de huid toe te dienen. De  De therapie kent de volgende vormen: baden, ritmische inwrijvingen, wikkels en kompressen. Voor de behandeling worden oliën, essences of zalf van natuurlijke oorsprong gebruikt.

voor wie

Voor mensen met een gebrek aan innerlijke warmte en vitaliteit, het kan ook zijn dat ontspanning en herstel niet goed meer mogelijk is.

  • Dat kan tijdens langdurige ziekte,
  • na bestraling, chemotherapie of een operatie,
  • het ervaren van veel stress of spanning
  • door uitputting tijdens een burn out,
  • tijdens of na een zwangerschap
  • of tijdens een rouwproces.

frequentie en duur van de therapie

De behandeling vindt meestal in een ritme van één keer per week plaats, gedurende zeven tot twaalf weken.

tarieven 2015

Bad
€ 50,00
Totaalinwrijving
€ 50,00
Koortsbad
€ 55,00
Wikkels, kompressen
€ 19,00

Afspraken die minder dan 48 uur van te voren afgezegd worden, brengen wij in rekening.

vergoeding therapie

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt de kosten van uitwendige therapie geheel of gedeeltelijk, mits u een aanvullende verzekering voor alternatieve therapieën heeft. U kunt het beste voor aanvang van de behandeling bij uw zorgverzekeraar informeren of de uitwendige therapieën voor vergoeding in aanmerking komen.

over de therapeute

Pauli van Engelen is verpleegkundige en aangesloten bij de V&VN/Antroposofische Zorg (Nederlandse Vereniging van Antroposofische Verpleegkundigen). Zij is BIG-geregistreerd en opgenomen in het kwaliteitsregister van de V&VN. Pauli geeft naast de uitwendige therapie ook meditatie-cursussen en opleiding en is werkzaam als prraktijkondersteuner-ggz in therapeuticum lemminkainen.

U bent ook van harte welkom om een kijkje te nemen op Facebook:
Pauli van Engelen

en verder

U kunt Pauli van Engelen bereiken via de contactpagina van de website of via telefoonnummer 050-5735639. Mocht ik niet aanwezig zijn, dan kunt u uw naam en telefoonnummer doorgeven en dan wordt u teruggebeld voor een afspraak.