Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuur meditatie

28 juni 2020 @ 8:00 pm - 9:00 pm

Gratis
natuur meditatie
Iedereen kan meedoen met de natuurmeditaties. Dit wordt georganiseerd ter voorbereiding van de retreat naar Spanje, maar iedereen die er behoefte aan heeft om zijn verbinding met de natuur te verzorgen en verdiepen is welkom.
Je kunt een berichtje sturen als je graag wilt delen  met iemand die ook meedoet aan deze uren.
Je kunt op dit meditatie-uur in de natuur zitten of iets van de natuur in huis halen.
Op 21 juni gaan de grenzen naar Spanje weer open, we kunnen zoals het nu lijkt van 5 – 12 oktober op reis gaan.
De finca is een locatie waar genoeg ruimte is voor ons allemaal. We hebben de hele locatie voor onszelf. Elke kamer heeft eigen sanitair, we zijn vooral buiten en eten kunnen we buiten aan kleinere of grotere tafels (op afstand).
Ter voorbereiding kun je mee doen aan een maandelijks meditatie moment op de laatste zondagavond van de maand van 20.00 – 21.00 uur. Iedereen kan mee doen vanuit zijn eigen plek.
De data zijn: zondag 28 juni, 26 juli, 30 augustus en 27 september.
We merken vaak dat het ons goed doet om in de natuur te zijn, we herstellen en ontstressen en komen tot rust, maar hoe komt dat eigenlijk?  Dit proces willen we onderzoeken en verdiepen voor en tijdens de retreat.
De meditatie gaat als volgt:
We mediteren met de natuur of iets van de natuur. Dat kan van alles zijn, een bloem, een boom, een landschap of het gras.
Oefen tijdens de meditatie om contact te maken met iets uit de natuur, iets natuurlijks dat je gekozen hebt. Het gaat niet om het fysieke deel, maar om contact te maken wat zich in de bloem of boom uitdrukt. Met een gevoel van eerbied kun je contact maken met wat wezenlijk is in die bloem. Het gaat niet om precies te weten hoe en wat, maar om een tastende verbinding te maken
Dat kun je bijvoorbeeld doen door eerst contact te maken met het wezenlijke in jezelf en van daaruit contact maken met de natuur. Je kunt ook de natuur worden en van daaruit contact maken met wat wezenlijk is.
Wij kunnen wat wezenlijk is in ons, herkennen in de natuur. In de ontmoeting met de natuur door onze aandacht en herkenning kan de natuur zich ook  bewust worden van het wezenlijke.
De natuur wacht op ons en houdt van contact, door onze aandacht wordt de natuur bevrijd en kan zich verder ontwikkelen met ons.

Gegevens

Datum:
28 juni 2020
Tijd:
8:00 pm - 9:00 pm
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
https://www.meditatie-en-innerlijke-groei.nl/

Organisator

Pauli van Engelen