Lichaamsgerichte psychotherapie

Pijnlijke ervaringen kunnen soms overweldigende emoties naar voren brengen. Als dit te veel voor ons is op het moment dat we een moeilijke gebeurtenis meemaken, dan blokkeren we dat. Naast deze geblokkeerde ervaring heeft het lichaam ook eigen wijsheid en een zelfherstellend vermogen om de ervaring te kunnen verwerken. Door contact te maken met beide aspecten, het pijnlijke deel en het gezonde herstellende deel kan een ervaring verwerkt worden.

Tijdens de sessie wordt de aandacht niet alleen gericht op het verhaal wat verteld wordt, maar ook bij de gevoelens en sensaties die tegelijkertijd zich hier en nu in het lichaam voltrekken. Het wordt vervolgens mogelijk om te bewegen van het pijnlijke traumatische deel en de bijbehorende fysieke sensaties naar het gezonde deel met de bijbehorende fysieke sensaties. Zo wordt de draagkracht versterkt om moeilijke ervaringen te kunnen integreren.

Pauli werkt 30 jaar als therapeut en heeft opleidingen gevolgd bij Marianne Bentzen ( Neuro-affective Psychotherapy), Diane Poole (Dynamic Attachment Re-patterning Experience) en Raja Selvam (Integral Somatic Psychologie, de traumaopleiding Somatic Experience en bij Sonia Gomez volgde ze de SOMA training.

Je kunt een afspraak maken als je moeilijke ervaringen in je leven wilt verwerken die te maken hebben met rouw en trauma.