Uitwendige therapie

Met de uitwendige therapieën wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd door bijvoorbeeld een plantaardige olie via de huid toe te dienen. De therapie kent de volgende vormen: baden, ritmische inwrijvingen, wikkels en kompressen. Voor de behandeling worden oliën, essences of zalf van natuurlijke oorsprong gebruikt.

Voor wie

Voor mensen met een gebrek aan innerlijke warmte en vitaliteit, het kan ook zijn dat ontspanning en herstel niet goed meer mogelijk is.

  • Dat kan tijdens langdurige ziekte,
  • Na bestraling, chemotherapie of een operatie,
  • In een periode van veel stress en spanning
  • Door uitputting tijdens een burn out,
  • Tijdens of na een zwangerschap
  • Tijdens een rouwproces.

Frequentie en duur van de therapie

De behandeling vindt meestal in een ritme van één keer per week plaats, gedurende zeven tot twaalf weken.

Tarieven 2024

Totaalinwrijving € 59,00

Afspraken die minder dan 48 uur van te voren afgezegd worden, worden in rekening gebracht.

Vergoeding therapie

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt de kosten van uitwendige therapie geheel of gedeeltelijk, mits je een aanvullende verzekering voor alternatieve therapieën heeft. Je kunt het beste voor aanvang van de behandeling bij uw zorgverzekeraar informeren of de uitwendige therapieën voor vergoeding in aanmerking komen. Een overzicht van ziektekostenverzekeraars vind je hier.

 Over de therapeute

Pauli van Engelen is verpleegkundige en aangesloten bij de V&VN/Antroposofische Zorg (Nederlandse Vereniging van Antroposofische Verpleegkundigen). Zij is BIG-geregistreerd en opgenomen in het kwaliteitsregister van de V&VN. Pauli geeft naast de uitwendige therapie ook meditatie cursussen en opleiding spirituele psychologie en is werkzaam als praktijkondersteuner-ggz in therapeuticum Lemminkainen.