Nature retreat 2022

The breeze at dawn has secrets to tell you

De nature retreat is een reis van 24-28 september 2022

Thema: eenheid in ons leven

Nature retreat bij Schulenberg

Tijdens de retreat verdiepen we onze verbinding met de natuur en de elementen. De natuur beweegt door ons heen en we kunnen een diepere overgave aan de natuur ervaren. De natuur brengt ons aan de grens van het fysieke naar het niet-fysieke en raakt de diepte van onze ziel waar alles met elkaar verbonden is. 
5 daagse retreat naar Schulenburg in het Noorden van Duitsland waar rust, ruimte en natuur is.

De natuur heeft ons nodig en wij hebben de natuur nodig. We ondersteunen de natuur door haar onze aandacht te schenken. De natuur schenkt ons ons bestaan door ons onvoorwaardelijk in zich op te nemen. Tijdens  deze dagen nemen we hier de tijd voor door contact te maken met de aarde, het landschap, de planten bomen, de lucht, het water, de zon maan en sterren.

Overal in de glans van de zichtbare natuur zie je het nagloeien van het onzichtbare, het spirituele. Je kunt de natuur, de wolken, de rotsen leren lezen. Tijdens deze week is er ruimte en tijd waarin je dit kunt ontdekken en verdiepen. Het is mogelijk om binnen of buiten te slapen, dat kan om het huis of in het bos. Verblijf in de natuur is een weldadig bad en dit helpt om je lichaam dieper tot rust te laten komen.

Middenin de natuur ligt een klein dorpje Schulenberg. Het Haus Schulenberg is een voormalig kantoorpand van een Oost Duitse LPG, grenzend aan het stadje Marlow en 20 KM ten oosten van Rostock. Het is een eenvoudig onderkomen omringd door akkers en aan de rand van het bos.  Op deze bijzondere plek verbind je je met je innerlijke natuur en de natuur om je heen. Er is veel ruimte en rust op het terrein en in de omgeving.

Programma: we mediteren elke dag buiten bij de zonsopgang en zonsondergang. We maken bewust contact en doen meditaties met de verschillende elementen en bomen in de omgeving. De tweede dag maken we een kanotocht met de stroom mee door een verstilde omgeving. De derde dag is er een hele dag solo buiten in de natuur op je eigen plek.

Kosten: 395 euro (incl. verblijf op een- of tweepersoonskamer, maaltijden en excursies, exclusief reis en versnaperingen tijdens excursies)

Reis: Het is ongeveer 500 km rijden. We kunnen na overleg met elkaar rijden en de kosten delen. Het is ook mogelijk om met de flixbus of de trein te gaan naar Rostock na overleg kun je mogelijk opgehaald worden.