Nature retreat 2023

De vrede van de natuur kan in ons stromen als de zon in de bomen en in het zich van die grootsheid vallen onze zorgen af als bladeren in de herfst.

De nature retreat is een reis van 16 – 21 september 2023.

Thema: het wonder van de aarde

Nature retreat bij Schulenberg

Tijdens de retreat verdiepen we onze verbinding met de natuur De natuur beweegt door ons heen en we kunnen een diepere overgave aan de natuur en onze natuurlijkheid ervaren. De natuur brengt ons aan de grens van het fysieke naar het niet-fysieke en raakt de diepte van onze ziel waar alles met elkaar verbonden is. 
Je kunt langere tijd verblijven in de natuur en bemerken dat het gevoel van verwondering zich verdiept.

De aarde is onze moeder, ze leeft haar lijden is echt en wij zijn haar kinderen. Of wij overleven hangt ervan af of wij de wereld om en in ons kunnen erkennen in het wezenlijk bestaande. Dan is het mogelijk om ware eerbied te voelen voor de natuur, en voor alle wezens of dat wat altijd in de natuur actief is geweest.

Tijdens  deze dagen hebben we deel aan de rivier, leven we in de harde steen en openen we ons voor de oneindige verten van de hemel boven ons. Onze eigen natuur is in staat om alles te worden; de aarde, het landschap, de planten bomen, de lucht, het water, de zon maan en sterren.

Overal in de glans van de zichtbare natuur zie je het nagloeien van het onzichtbare, het spirituele. Je kunt de natuur, de wolken, de rotsen leren lezen. Tijdens deze week is er ruimte en tijd waarin je dit kunt ontdekken en verdiepen. Het is mogelijk om binnen of buiten te slapen, dat kan om het huis of in het bos. Verblijf in de natuur is een weldadig bad en dit helpt om je lichaam dieper tot rust te laten komen.

Nature retreat bij Schulenberg

Hoor hun tijding

Vrede vloeit in je

Als de zon in de bomen.

Winden waaien hun frisheid naar binnen,

En stormen hun energie

Zorgen dwarrelen neer

Als bladeren in de herfst

John Muir.

Middenin de natuur ligt een klein dorpje Schulenberg. Het Haus Schulenberg is een voormalig kantoorpand van een Oost Duitse LPG, grenzend aan het stadje Marlow en 20 KM ten oosten van Rostock. Het is een eenvoudig onderkomen omringd door akkers en aan de rand van het bos.  Op deze bijzondere plek verbind je je met je innerlijke natuur en de natuur om je heen. Er is veel ruimte en rust op het terrein en in de omgeving.

Programma: Een 6 daagse retreat naar Schulenburg in het Noorden van Duitsland waar rust, ruimte en natuur is. We mediteren elke dag buiten bij de zonsopgang en zonsondergang. We maken bewust contact en doen meditaties met de verschillende elementen en bomen in de omgeving. De tweede dag maken we een kanotocht met de stroom mee door een verstilde omgeving. De derde dag is er een hele dag solo buiten in de natuur op je eigen plek evt slaap je buiten (het is ook goed mogelijk om binnen te slapen) en de volgende dag komen we weer bij elkaar. De vijfde dag maken we een wandeling en de zesde dag vertrekken we weer.

Kosten: 485 euro (incl. verblijf van 6 dagen op een- of tweepersoonskamer, maaltijden en excursies, exclusief reis en versnaperingen tijdens excursies)

Reis: Het is ongeveer 500 km rijden. We kunnen na overleg met elkaar rijden en de kosten delen. Het is ook mogelijk om met de flixbus of de trein te gaan naar Rostock na overleg kun je mogelijk opgehaald worden.