Inner focus rouw

van rouw  ……. naar nieuw leven

Verliezen en verbinden

 Tijdens een periode van verlies, valt  de structuur die we hadden opgebouwd weg. We voelen ons kwetsbaar en de rouw kan erg rauw voelen,(ook fysiek) omdat we teruggeworpen zijn op onszelf. 
Tegelijkertijd ontstaat de mogelijkheid om meer contact te maken met onszelf en kunnen we beter voelen wat wezenlijk is in ons leven. Het is een proces waarin we beter en dieper contact kunnen maken met onze essentie.
Als we ons verbinden met de mensen en de wereld om ons heen, komt er ook een moment dat we deze verbinding weer verliezen. Dit is vaak pijnlijk maar brengt ook een mogelijkheid voor iets nieuws naar voren. Het is vaak moeilijk om te accepteren dat verlies deel uit maakt van ons leven.
Eigenlijk begint verlies al bij de conceptie.
Het is een kunst om de rijkdom van alledaagse ervaringen te beleven en een vriendelijker houding te ontwikkelen ten opzichte van jezelf en anderen. De vreugde van het leven zit in het ervaren van het fysieke maar  het betekent ook de intensiteit van de pijn voelen.
Bewustzijn en naar je eigen proces met zachtheid en begrip kijken helpt.
Deze cursus is er op gericht te onderzoeken, te ervaren wat verlies met je doet. Maar ook om de nieuwe mogelijkheden te onderzoeken en deze twee aspecten van een rouwproces dichter bij elkaar te brengen.

Wanneer

De cursus vindt plaats op zaterdag en zondag 8 en 9 april 2017.
De cursus is bedoeld voor iedereen die het thema verlies en verbinding wil onderzoeken, omdat dit zo onlosmakelijk met ons leven is verbonden. Je kunt ook deelnemen als je op dit moment te maken hebt met een verlies of rouwproces door een scheiding, verlies van gezondheid, ontslag of verlies van een dierbaar iemand.

Ontspannen oefenen

Deze cursus biedt verschillende vormen van meditatie en mindfulness. De oefeningen helpen om de ervaringen te verteren en je lichaamsbewustzijn te vergroten.
Het oefenen in een vriendelijke en onderzoekende sfeer staan centraal en er zal aandacht zijn voor het uitwisselen van ervaringen en uitleg over het rouwproces.
De cursus wordt gegeven door Pauli van Engelen. Ze werkt bijna 30 jaar in het therapeuticum. De laatste 13 jaar geeft zij intensief meditatie trainingen.

De kosten:

De kosten van de cursus zijn 165 euro incl. koffie thee en lunch

Plaats:

Therapeuticum Lemminkainen Noorderhaven 32 Groningen
Aanmelden: via het contactformulier op de website
of Pauli van Engelen 050- 5735639