Meditatie en spirituele psychologie

Wil je jezelf en de diepte van ons bestaan beter leren kennen en wil je bewuster om leren gaan met wat werkelijk essentieel is in je leven? Deze modules verdiepen je persoonlijke ontwikkeling en daarnaast is het mogelijk om therapeutisch/energetisch te leren werken. Meditatie, spirituele psychologie en het werken met energie staan hierbij centraal. Het is mogelijk om eenmalig  mee te doen.

Tijdens deze cursus doen we verschillende meditaties en daarnaast leer je meer over de opbouw van ons energie lichaam. We onderzoeken de verschillende lagen daarin en door meditatie voorbij te bewegen en ons minder te identificeren met beperkende structuren.

We ontwikkelen daardoor meer balans tussen mind en lichaam.
Data:  zaterdag 28 september van 10.00 (9.45 uur koffie/thee) –  17.00 uur en maandagavond 30 september 2024 van 19.45 – 22.15 uur.
Locatie: Noorderhaven zz 32 in Groningen

Kosten 130 euro (studenten met korting na overleg). Je kunt je voor deze module inschrijven per mail naar paulivanengelen @hetnet.nl.

   Ijslandse_papaver_8941   

The movements of the universe are reflecting in our existence.

Vormgeven aan je leven

Gedurende deze trainingen leer je om meer vanuit je kwaliteiten en je essentie vorm te geven aan je leven. Via meditatie krijg je meer helderheid wat wezenlijk is voor je en wat niet: je raakt dieper verbonden met jezelf en leert om je bewustzijn te verdiepen of vergroten. Zo wordt duidelijker hoe je in een situatie wilt reageren, welk gedrag beter bij je past en welke richting je aan je leven wilt geven. Dit is de integratie van je spirituele vermogens in het dagelijks leven.

Stress en overprikkeling

Als je de neiging hebt om je te laten leiden door indrukken van je omgeving, dan kan deze cursus helpen om houvast in jezelf te vinden. Indrukken en emoties van anderen kunnen te veel binnen komen als je niet goed op jezelf afgestemd bent. Je raakt je innerlijke rust kwijt en kunt geen goed onderscheid maken tussen je eigen emoties en die van een ander. Het is een kunst om je leven zo vorm te geven, dat het in overeenstemming is met je eigen mogelijkheden en wensen, dit geeft meer vervulling.

10403441_1483986805166840_5402418644418454195_n

Intensiever beleven

Een eerste stadium van meditatie is concentratie. Deze concentratie verdiept zich geleidelijk en kan over gaan in meditatie. Meditatie is een bepaalde staat van bewustzijn, waarin je dieper verbonden bent met jezelf en de wereld. Als je een dieper contact met jezelf gaat maken, ontstaat bovendien een verdieping van je zielenleven. Zo beleef je aspecten van jezelf op een intensere manier, zowel je emoties alsook je spirituele ervaringen. Dit kunnen zowel gevoelens zijn waar je moeite mee hebt, als prettige ervaringen.

Naast het werken aan je persoonlijke ontwikkeling kun je ook therapeutisch leren werken met energie. In de lessen is er bovendien ruimte voor ieder’s religieuze of spirituele achtergrond en denkwijze. De opleiding is opgebouwd in de volgende drie fases. Je kunt je een gedegen basis eigen maken in de eerste 7 modules, dit kun je integreren in je therapeutschap. Het volgen van de eerste 7 modules is een basisopleiding en duurt 2 1/2 jaar.

1.modules 1-7  Een gedegen basis in meditatie en het werken met energie
2. modules 8-14  Verdieping en versnelling
3. modules 15-21  Essentie en integratie

Ik ben verbonden met de internationale school voor spirituele psychologie en geef meditaties en de opleiding in Groningen. Meer informatie kun je hier vinden: http://isspnl.inner-growth.org/?page_id=989

ISSP-brochure-2023

Professionele-Traject-Examenreglement-mei 2019

Gedragscode-Klachtenreglement 2020

Je kunt  één of enkele modules volgen of besluiten om verder te gaan en de opleiding verder te volgen. De ‘modules meditatie en spirituele psychologie‘ vormen een meerjarige opleiding in samenwerking met International School of Spiritual Psychology. ISSP is een stichting en is door het CRKBO erkend is als instelling.

Na afronding van de opleiding kun je werken als therapeut en je kunt aansluiten bij een beroepsvereniging, zodat je behandelingen door een aantal zorgverzekeraars vergoed worden.   Elke beroepsvereniging heeft zijn eigen toelatingseisen die regelmatig veranderen, neem hiervoor zelf contact op met de organisatie van je keuze en ga na of deze of een andere beroepsvereniging bij je past.