Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Pelgrimage Chartres

10 september 2024 @ 8:00 am - 15 september 2024 @ 5:00 pm

€535

De reis naar binnen

Dinsdag 10 september – zondag 15 september.

We maken een pelgrimage naar de kathedraal de Notre-Dame de Chartres. Het is een ongelooflijk rijke plek, zowel om te mediteren, te verwonderen en te ervaren.

De kathedraal staat op een plek waar in voorchristelijke tijd de moedergodin met het kind werd vereerd. Het was een gewijde plek in het bos waar de druïden bij elkaar kwamen.

De kathedraal nodigt uit om te leren kennen wat je als mens in je draagt als geestelijk wezen. Er zijn elementen van het mannelijk en vrouwelijk aspect en  verbonden met dat wat geboren wil worden. Het proces wat wij mensen kunnen gaan, komt ons tegemoet en daar de aandacht naar binnen te richten kunnen we onszelf leren kennen wat we als potentie in ons dragen.

Programma:

Zoals gebruikelijk zullen we de elke dag bij de zonsopgang en zonsondergang mediteren. Dinsdag komen we aan en ´s avonds maken we een wandeling naar de kathedraal met buiten een meditatie.

Woensdagochtend: wandeling naar de kathedraal meditatie buiten en binnen, Middag rondleiding,

Donderdag: bezoek aan de crypt met meditatie, middag tekenen van een aansprekend beeld.

Vrijdag: lopen van het labyrinth met meditatie, middag rondleiding .

Zaterdag: pelgrimage vanuit de velden naar de kathedraal met meditatie.

Verblijf:

We verblijven op de camping in Chartres die ligt aan de Eure en is omringd door groen, vandaar is het 2,5 km lopen naar de kathedraal. Als dat te ver is, dan kun je een elektrische fiets op de camping huren.

We proberen met elkaar naar Chartres te rijden en de reiskosten te delen. Chartres is ook per trein goed bereikbaar (ong. 1 uur met de trein vanaf Parijs)

Kosten

(incl verblijf op de camping en maaltijden, excl reis en terras)

535 euro als je zelf een camper of tent meeneemt.

Wil je in een tenthuisje ingericht met een bed overnachten dan zijn er meerkosten van ong. 150 euro (per tenthuisje voor 2 personen, dus 75 euro pp als je er met 2 pers gebruikt van maakt).

Mocht je echt niet van kamperen houden dan kan ik je hotellerie st. Yves, vlak bij de kathedraal aanraden, dit dien je zelf te boeken.

 

Gegevens

Begin:
10 september 2024 @ 8:00 am
Einde:
15 september 2024 @ 5:00 pm
Kosten:
€535
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Pauli van Engelen

Locatie

Chartres
Frankrijk + Google Maps